כל פוסט בוורדפרס משוייך לקטגוריה אחת או יותר. זה עוזר בניווט ומאפשר לקבץ פוסטים עם תוכן דומה.
כל קטגוריה יכולה להיות משוייכת לקטגורית הורה, וזאת מאפשרת להגדיר מבנה היררכי במבנה הקטגוריות. ביצירת קטגוריות, חשוב להבין כי כל שם קטגוריה חייב להיות ייחודי. כלומר, אפילו אם שתי קטגוריות משוייכות לשני הורים שונים, עליהן להיות שמות שונים.
מסך זה מאפשר לך ליצור קטגוריות חדשות, לערוך או למחוק קטגוריות קיימות ולארגן את הקטגוריות שלך בהיררכיה.
מסך הקטגוריות
מסך זה מחולק לשני חלקים: הוספת קטגוריה חדשה וטבלת הקטגוריות.
הוספת קטגוריה חדשה
חלק זה של המסך, המקושר בקלות למעלה בטבלת הקטגוריות, מאפשר ליצור קטגוריה חדשה. יש ארבעה פרטים הקשורים לכל קטגוריה חדשה: השם, ה-Slug, ההורה של הקטגוריה והתיאור.
שם: כדי להדגיש, שם הקטגוריה חייב להיות ייחודי.
Slug: ה-Slug של הקטגוריה חייב להיות ייחודי, אין כפל. ה-Slug משמש ב-URL. לדוגמה, אם תגדירו שם של קטגוריה “אוכל” עם Slug של “food”, יוצגו כל הפוסטים בקטגוריה “אוכל” עם URL לדוגמא: example.com/blog/food/.
הורה: השתמשו ברשימה הנפתחת הזו אם ברצונכם ליצור תת-קטגוריה; תבחרו את הקטגוריה האב של תת הקטגוריה כאן. לדוגמה, ייתכן שיש לכם קטגוריה בשם “תמונות” וברצונכם להוסיף ניתוח נוסף על נושא הפוסט של “תמונות” מסוים. תוכלו להוסיף “חוף אורגון” ו”סופת קרח” כתת-קטגוריה לקטגורית “תמונות”; “תמונות” יהיה ההורה (או קטגורית האב) של שתי הקטגוריות החדשות הללו.
תיאור: תיאורי קטגוריה הם אופציונליים. חלק מערכות העיצוב משתמשות בתיאורי קטגוריה, חלקן לא, לכן האם להשתמש בתיאורים עשוי לשנות את התצוגה של הקטגוריות באתר שלכם. גם אם התיאורים לא משמשים בערכת העיצוב של האתר, עדיין תוכלו למצוא אותם שימושיים מנקודת מבט הניהול.
הוסף קטגוריה חדשה: חלק החשוב ביותר של שדה הוספת קטגוריה חדשה. לאחר שמילאתם את כל המידע הנדרש על הקטגוריה החדשה שלכם, תשתמשו בכפתור זה כדי לשמור אותה.
טבלת הקטגוריות
הטבלה הזו מציגה את כל הקטגוריות שלך לפי שורות. הקטגוריות מוצגות בצורה היררכית ובסדר אלפבתי; תתי הקטגוריות מוצגות מתחת לקטגוריות ההורות שלהן ומסומנות במקף ארוך. המקפים הארוכים אינם חלק משמות הקטגוריות, הם כאן רק כדי להציג את ההיררכיה.
הטבלה של הקטגוריות מכילה את העמודות הבאות:
- [V] – תיבת סימון שכאשר מתבצעת לחיצה עליה (מסומן), ‘מבטלת’ את הקטגוריה הספציפית והיא תימחק כאשר מתבצעת הפעולה של מחיקה.
- שם – השם של הקטגוריה. (כל שם חייב להיות ייחודי)
- תיאור – לקטגוריות ייתכן להיות תיאור אופציונלי. כבררת מחדל, התיאור מוצג לצופים כאשר הם מניחים את העכבר מעל לקישור הקטגוריה.
- קישור – הקישור (Slug) של הקטגוריה. (רגיל להשתמש באותיות קטנות)
- פוסטים – מספר הפוסטים שהם חברים בקטגוריה. לחץ על המספר בעמודת הפוסטים כדי להיכנס למסך כל הפוסטים ולנהל את הפוסטים בקטגוריה הזו.
אפשרויות תצוגה
אפשרויות תצוגה מאפשרות לך לבחור אילו עמודות יוצגו או לא יוצגו בטבלה התחתית. בלחיצה על לשונית אפשרויות תצוגה, מוצגת רשימת העמודות עם תיבת סימון ליד כל עמודה. סמן את התיבה עבור כל עמודה שברצונך שתוצג בטבלה, או בטל את התיבה כדי שהעמודה לא תוצג. בנוסף, ניתן להגדיר את מספר הקטגוריות שיוצגו בטבלת הקטגוריות. לחץ שוב על הלשונית כדי לסגור את אפשרויות התצוגה.
חיפוש
מעל הטבלה מצד ימין, נמצא שדה חיפוש בו ניתן להזין מילה או סדרת מילים וללחוץ על כפתור “חיפוש בקטגוריות” כדי לחפש ולהציג את כל הקטגוריות המתאימות.
בחירת פוסטים, הפעולות וההחלה
בחירה
מקטע זה מאפשר ביצוע פעולות על קטגוריות אחת או יותר שמוצגות בטבלה. על מנת לבצע פעולות על מספר קטגוריות בבת אחת, עליכם לבחור את הקטגוריות המבוקשות באחד מהשיטות הבאות:
- בחירת קטגוריה אחת כל פעם – כדי לבחור קטגוריה, עליך לסמן (ללחוץ) על תיבת הסימון שנמצאת בצד שמאל של רשומת הקטגוריה. ניתן להמשיך לבחור קטגוריות נוספות על ידי סימון תיבות הסימון המתאימות שלהן.
- בחירת כל הקטגוריות בטבלה הנוכחית – ניתן לבחור את כל הקטגוריות בטבלה על ידי סימון תיבת הסימון בכותרת או בסרגל התחתון של הטבלה. כמובן, ביטול סימון בקופסת הסימון שבכותרת או בסרגל התחתון יגרום לביטול הסימון לכל הרשומות בטבלה (לא יבחרו).
- בחירה הפוכה – בחירה הפוכה מביאה לביטול הסימון של הפריטים שנבחרו ולסימון הפריטים שלא נבחרו. ניתן לבצע בחירה הפוכה על ידי לחיצה על מקש ה-Shift במקלדת וסימון תיבת הסימון בכותרת או בסרגל התחתון.
פעולות
פעולות מתארות את התהליך שיש לבצע על קטגוריות ספציפיות. ישנם שני סוגים של פעולות שיכולות להתבצע, ואלו יקראו פעולה מרובה (באנגלית: bulk actions) ופעולות מיידיות. הפרטים הבאים מתארים את הפעולות הללו:
- פעולה מרובה – ניתן לבצע פעולות אלו על קטגוריה אחת או יותר בבת אחת, אם קטגוריות אלו נבחרו מראש. פעולות מרובות זמינות, כאפשרויות בתיבת הפעולות הנפתחת, שנמצאת מעל כל טבלה. הפעולה היחידה המותרת היא מחיקה.
- פעולות מיידיות – פעולות מיידיות מתבצעות מיד, על קטגוריה אישית. בעת חיפוש העכבר מעל שורת הקטגוריה, מוצגות האפשרויות לעריכה, עריכה מהירה, מחיקה ותצוגה מתחת לעמודת השם שבשורה. לחיצה על שם הקטגוריה גם מתחילה את הפעולה לעריכה.
הפעולות הזמינות הן:
- עריכה – פעולה מיידית זו מציגה את מסך עריכת הקטגוריה לעריכת שדות הקטגוריה. ניתן להתחיל את הפעולה על ידי לחיצה על שם הקטגוריה או על האפשרות “עריכה” שנמצאת מתחת לשם הקטגוריה.
- עריכה מהירה – פעולה מיידית זו מתחילה את העריכה המהירה של הקטגוריה הזו.
- מחיקה – פעולה זו מוחקת את הקטגוריה. מחיקה זמינה כפעולה מרובה וכפעולה מיידית. שים לב: מחיקת קטגוריה לא מוחקת את הפוסטים בקטגוריה, אלא הפוסטים שהיו מוקצים לקטגוריה המחוקה מוקצים לקטגוריה ברירת המחדל, כפי שהוגדר במסך הגדרות כתיבה. יש לשים לב שאין אפשרות למחוק את קטגוריית הברירת המחדל.
- צפייה/הצגה – פעולה זו, אם התבנית של הערכה הפעילה תומכת בה, תציג את הפוסטים ששייכים לקטגוריה. צפייה זמינה רק כפעולה מיידית.
החלה
לאחר שנבחרו קטגוריות אחת או יותר ונקבעה פעולת מרובה, לחיצה על כפתור “החלה” מבצעת את הפעולה הנתונה על הקטגוריות הנבחרות. לחצו על כפתור “החלה” כדי לבצע את הפעולה המרובה, המוגדרת בתפריט הפעולות, על הקטגוריות הנבחרות. יש לזכור שלפני ביצוע הפעולות, יש לבחור קטגוריות אחת או יותר, כפי שתואר למעלה.
עריכה מהירה
השדות הבאים ניתן לשנות באמצעות פעולת “עריכה מהירה”:
שם הקטגוריה: שם הקטגוריה חייב להיות ייחודי. סלאג של הקטגוריה: גם סלאג הקטגוריה חייב להיות ייחודי.
ביטול: לחצו על כפתור זה כדי לבטל את כל השינויים ולחזור לטבלת הקטגוריות.
עדכון קטגוריה: לאחר שערכתם את כל המידע הקשור לקטגוריה, השתמשו בכפתור זה כדי לשמור את השינויים.
עריכת קטגוריה
מסך זה מוצג על ידי לחיצה על שם הקטגוריה בטבלת הקטגוריות או לחיצה על האפשרות לעריכה ממתינה מיד למטה משם הקטגוריה. ניתן לערוך ארבעה פרטים הקשורים לכל קטגוריה: השם, הסלאג, ההורה והתיאור.
שם הקטגוריה וסלאג הקטגוריה: יש לוודא ששם הקטגוריה וסלאג הקטגוריה הם ייחודיים.
הורה הקטגוריה: ניתן להשתמש בתפריט הנפתח זה כדי להגדיר את הקטגוריה כתת-קטגוריה; ניתן לבחור את ההורה של התת-קטגוריה כאן. לדוגמה, ניתן להגדיר קטגוריה בשם “תמונות” ולהוסיף ניתוח נוסף בנושא של פוסט מסוים בקטגוריה “תמונות”. ניתן להוסיף כתת-קטגוריות כמו “חוף התכלת” ו”סופת שלג” לקטגוריה “תמונות”; “תמונות” תהיה ההורה של שתי הקטגוריות התת-קטגוריה החדשות.
תיאור: תיאור הקטגוריה הוא אופציונלי. חלק העיצויםב משתמשים בתיאורי קטגוריה, וחלקן לא, לכן ייתכן שהתיאורים ישנו את הדרך שבה הקטג