תגיות פוסטים

כל פוסט בוורדפרס יכול להיות משוייך לתגית אחת או יותר. זה עוזר בניווט ומאפשר לקבץ פוסטים עם תוכן דומה.

בניגוד לקטגוריות, אין לתגיות היררכיה ולכן אין יחס של קטגוריית אב>תת-קטגוריה כמו בקטגוריות. אך כמו בקטגוריות, יש לוודא ששמות התגיות הם ייחודיים.

מקור: wordpress.org

מסך זה מאפשר לך ליצור תגיות חדשות, ולערוך או למחוק תגיות קיימות.

ניהול תגיות

מסך זה מחולק ל- “תגיות פופולריות”, “הוסף תגית חדשה” ו”טבלת תגיות”.

תגיות פופולריות

במקטע זה, מוצגות ארבעים וחמש התגיות הפופולריות ביותר, כלומר התגיות שמשמשות הכי הרבה בפוסטים. בעזרת הרשאה המתאימה, ניתן ללחוץ על כל תגית כדי לערוך אותה. אם לא הוקצו תגיות לפוסטים, אז מקטע זה לא יוצג.

הוסף תגית חדשה

בחלק הזה של המסך, אפשר ליצור תגית חדשה. יש שלושה פרטים הקשורים לכל תגית חדשה: השם, התיאור, הסלאג (מה שיופיע בכתובת ה-URL) ומספר הפוסטים המכילים את התגית.

שם התגית: כדאי להדגיש שוב, שם התגית חייב להיות ייחודי.

Slug: ה-slug גם חייב להיות ייחודי. השם הוא גרסה המתאימה ל-URL של התגית. באופן סטנדרטי יוצג באותיות קטנות ומכיל רק אותיות, מספרים ומקפים.

תיאור: תיאור לתגית. שים לב: בדרך כלל התיאור של התגית לא מוצג, אולם תבניות מסוימות כן מציגות אותו וזה תלוי בעיצוב האתר.

טבלת התגיות

הטבלה הזו מציגה את כל התגיות שלך לפי שורות. התגיות מוצגות בסדר אלפבתי לפי שם התגית.

טבלת התגיות כוללת את העמודות הבאות:

  • [ ] – תיבת סימון שכאשר מסומנת (מסומן), ‘בוחרת’ את התגית הספציפית כדי למחוק אותה כאשר נערכת הפעולה “מחיקה”.
  • שם – שם התגית. יש לזכור שכל שם חייב להיות ייחודי. לחץ על שם התגית כדי לערוך את התגית.
  • תיאור – התיאור של התגית.
  • סלאג (Slug) – מה שיקבע את ה-URL של התגית, חובה שיהיה ייחודי.
  • מספר – מספר הפוסטים שהתגית משויכת אליהם. לחץ על המספר עצמו בעמודת “מספר” כדי לעבור למסך הפוסטים ולנהל את הפוסטים בתגית זו.

אפשרויות תצוגה 

אפשרויות התצוגה מאפשרות לכם לבחור אילו עמודות יוצגו או לא יוצגו בטבלה התחתונה. כאשר לוחצים על לשונית “אפשרויות התצוגה”, מוצגת רשימה של העמודות עם תיבת סימון ליד כל עמודה. סמנו את התיבה עבור כל עמודה שברצונך שתוצג בטבלה, או בטלו את הסימון של התיבה כדי שלא תוצג עמודה זו. בנוסף, ניתן להגדיר את מספר התגיות שיוצגו בטבלת התגיות. לחצו על לשונית “אפשרויות התצוגה” שוב כדי לסגור.

חיפוש

מעל הטבלה, בצד ימין, נמצא שדה חיפוש בו תוכלו להזין מילה או סדרת מילים וללחוץ על כפתור “חיפוש תגיות” כדי לחפש ולהציג את כל התגיות שעונות על המילים שהזנת.

בחירה, פעולות והחלה

בחירה

מקטע זה מאפשר ביצוע פעולות על תגית אחת או יותר שמוצגות בטבלה. על מנת לבצע פעולות על מספר תגיות בבת אחת, עליכם לבחור את התגיות המבוקשות באחד מהשיטות הבאות:

  • בחירת תגית אחת כל פעם – כדי לבחור תגית, עליך לסמן (ללחוץ) על תיבת הסימון שנמצאת בצד שמאל של רשומת התגיות. ניתן להמשיך לבחור תגיות נוספות על ידי סימון תיבות הסימון המתאימות שלהן.
  • בחירת כל התגיות בטבלה הנוכחית – ניתן לבחור את כל התגיות בטבלה על ידי סימון תיבת הסימון בכותרת או בסרגל התחתון של הטבלה. כמובן, ביטול סימון בקופסת הסימון שבכותרת או בסרגל התחתון יגרום לביטול הסימון לכל הרשומות בטבלה (לא יבחרו).
  • בחירה הפוכה – בחירה הפוכה מביאה לביטול הסימון של הפריטים שנבחרו ולסימון הפריטים שלא נבחרו. ניתן לבצע בחירה הפוכה על ידי לחיצה על מקש ה-Shift במקלדת וסימון תיבת הסימון בכותרת או בסרגל התחתון.

פעולות

הפעולות מתארות את התהליך שיש לבצע על תגיות ספציפיות. קיימות שני סוגים של פעולות שיכונו להן פעולות הצטברות ופעולות מיידיות. ההבחנה ביניהן היא:

  • פעולות מרובות (באנגלית: Bulk actions) – אפשר לבצע פעולות אלו על תגית אחת או יותר בבת אחת, במידה והתגיות הללו נבחרו מראש. פעולות מרובות זמינות, כאשר רלוונטי, כאפשרויות בתיבה של הפעולות מעל כל טבלה. הפעולה היחידה שמותרת בפעולות מרובות היא מחיקה.
  • פעולות מיידיות – פעולות מיידיות מתבצעות מיד, על תגית יחידה. בעת העברת סמן העכבר מעל שורת התגית, מוצגות האפשרויות לעריכה, עריכה מהירה ומחיקה מתחת לעמודה של שם התגית. גם לחיצה על שם התגית תפעיל פעולת העריכה.

הפעולות הזמינות מתוארות להלן:

  • עריכה – פעולה מיידית זו מציגה את מסך עריכת התגית ומאפשרת לערוך את שדות התגית. פעולה זו ניתנת להפעלה על ידי לחיצה על שם התגית או על אפשרות העריכה הממוקמת מתחת לשם התגית. 
  • עריכה מהירה – פעולה מיידית זו מתחילה את עריכה מהירה של התגית. 
  • מחיקה – פעולה זו מוחקת את התגית. שים לב: מחיקת תגית לא מוחקת את הפוסטים שנמצאים בתוך התגית.

החלה

לאחר בחירת תגית אחת או יותר ואחרי ציון פעולה מרובה, לחצו “החלה” מבצע את הפעולה הנתונה על התגים שנבחרו.

החלה – לחץ על לחצן “החלה” כדי לבצע את הפעולה המרובה, שצוינה בתיבת הרכיבה, על התגים שנבחרו. שים לב, לפני ביצוע פעולות, יש לבחור תגית אחד או יותר, כפי שמתואר למעלה.


עריכה מהירה

השדות הבאים ניתן לשנות על ידי פעולת עריכה מהירה:

  • שם התגית: שם התגית חייב להיות ייחודי.
  • סלאג (באנגלית:Slug): הטקסט החיצוני של התגית חייב להיות ייחודי. ביטול: לחץ על לחצן זה כדי לבטל שינויים ולחזור לטבלת התגיות.
  • עדכון תגית: לאחר ששינית את כל המידע של התגית, השתמש בלחצן זה כדי לשמור את השינויים.

עריכת התגית

מסך זה מוצג על ידי לחיצה על שם התגית בטבלת התגיות או על אפשרות העריכה שנמצאת מתחת לשם התגית. אפשר לערוך שלושה פרטים הקשורים לכל תגית: שם התגית, ה-Slug והתיאור.

שם התגית: שם התגית חייב להיות ייחודי.

Slug התגית: ה-Slug של התגית חייב להיות ייחודי.

תיאור: טקסט המתאר את התגית.

עדכון: לאחר ששינית את מידע התגית, עליך ללחוץ על כפתור זה כדי לשמור את השינויים.

מקורות

האם המאמר הזה היה מועיל?

מאמרים קשורים

תוכן עניינים

עדיין צריכים עזרה?

פנו אל מרכז התמיכה באימייל, בטלפון או דרך האזור האישי. עדיין לא לקוחות? הצטרפו לאחת מחבילות התחזוקה שלנו
יצירת קשר